New York #3

IMG_0534IMG_0164
IMG_0647newyork1

IMG_0692Hvis du ikke har været i New York før, så er det nu, du skal tage afsted. Du vil ikke fortryde det, siger jeg dig. Byen har det hele, og efter at have været der i en uge, har man følelsen af at have rundrejst et helt land, for sanseindtrykkene er enorme, mange og forskelligartede. Ingen af bygningerne er ens, ej heller er områderne det, for slet ikke at tale om newyorkerne, nogle farer rundt med lange skridt, andre slæber deres fødder henad betonfortovet, mens en ung fashionista på én og samme tid taler i sin iphone 5s med Gucci cover og bestiller en hotdog til 1 $. Mulberry Street i Litte Italy gør en dyd ud af at pryde deres bygninger, brandhaner og lygtepæle med det italienske flag, men kineserne er langsomt ved at rykke ind, får de italienske restauranter til at rykke ud, så der er mere plads til chinaboxes end gorganzolapizzaer. Vist nok er der heller ikke en eneste fuldblodsitaliener tilbage, men hvis man kan overbevise turisterne om andet, er det selvsagt det, der bliver gjort.

Kontrasterne i New York lever side om side, og når man kommer hjem på sit hotelværelse, er man udmattet og fatter ikke helt, hvad det er, man har været vidne til. Man er overrasket over al den energi, så mange mennesker kan medføre, når de er samlet på én gang. Som på Union Square hvor vi  havde placeret os på en trappestegn og spiste sushi med reje fra supermarkedet Whole Foods, mens vi observerede en kæmpe gruppe unge opildne nogle skatere til konkurrence. Og konkurrence blev det til, og der blev skatet på gelændre og bænke, alt imens en strøm af mennesker gled forbi, videre ud i New York verdenen, hen mod andre pladser med lige så mange mennesker og med måske andre attraktioner og underholdning.

Og i New York kan man slentre rundt i yndige Greenwich Village, hvis butiksvinduer tydeligt bærer præg af, hvilke indbyggere der bor her: Bøsserne. Og det er ikke kun de mange regnbuefarvede flag, der vidner om disse newyorkeres seksuelle orientering, man ser også mændene gå hånd i hånd, lufte deres hunde og drikke to-go kaffe fra det økovenlige sted på hjørnet. Og midt i al glamouren og blandt de kendte trappeopgange, vi kender fra Sex and The City, støder man på en butik ved navn Scandinavian Sweets, hvor man kan købe tag-selv-slik til kaviarpriser, og hvis hylder prydes af agurkesalat og rødkål, som vi kender den hjemmefra. Og da vi runder det næste hjørne i det hyggelige boligkvarter, møder vores øjne (nok mest mine dog) en anonym Louboutin forretning, hvor de røde såler skinner om kap med den bagende julisol. Jeg får seriøst kriller i maven af at tænke på New York, og jeg skal helt sikkert tilbage engang.

newyork3IMG_0774newyork2IMG_0772

 

Advertisements

5 thoughts on “New York #3

  1. Jeg får helt rejsekriller i maven af at se disse flotte billeder.
    Jeg har nemlig også en stor drøm om en dag at rejse til New York. Men det skal jeg vel nok nå. Men så fin beskrivelse også, årh misundelse er en grim ting.

  2. Jeg bliver underligt stolt på skandinavernes vegne, når man rent faktisk kan få agurkesalat, rødkål og rødbeder i NY. Haha!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: