Roadtrip i USA #3

rute3 kopi

IMG_1282

I Memphis besøgte vi Sun Studio og blev overvældet over dets historiske betydning. Det var her Elvis, Johnny Cash og mange andre indspillede deres første numre.

IMG_1292

Vi spiste frokost på Gus’s world famous fried chicken, og som Breaking Bad fans kunne vi jo ikke undgå at gnække lidt over navnet.

IMG_1294

Og her spiste vi så den lækreste friturestegte kylling, jeg nogensinde har smagt. Åh gud, mundsavl.

IMG_1298

I Memphis er der mange barer på den kendte Beale Street, nogle skørere end andre.

IMG_0433

Og så kommer der lige lidt mere food spam, for hold op hvor kunne Memphis levere mht. gris – og god gris er jo noget man som dansker virkelig formår at sætte pris på!

IMG_0447

IMG_0451

Vi så solen gå ned over Memphis’ riverfront ud til Tennessee River. Fantastisk smukt.

IMG_0457

Og så var vi jo ikke i byernes by, hvad angår musik, uden at høre noget lækker blues. Generelt hørte vi rigtig meget musik, mens vi befandt os i sydstaterne, og det kan klart anbefales, hvis man befinder sig i det område.

IMG_0458

Og så gik turen ellers til Nashville, som var min favorit storby på hele turen. Downtown bestod mest af forretninger med storsalg af cowboystøvler og vild countrymusik med dertilhørende Jack Daniels shots, men hvor Nashville virkelig overraskede, var dens små New York lignende oaser.

IMG_1336

Vi gik tur i Nashvilles boligkvarterer og beundrede dukkehuslignende amerikanervillaer med altid store verandaer.

IMG_1341

Det var i disse boligområder, at der pludselig dukkede et par gader op, hvor små unikke caféer og butikker levede i symbiose side om side og berigede indbyggerne med økologisk kaffe eller farverige kjoler. For det er ikke for sjov det her: Alle piger i Nashville havde feminine farverige kjoler på som pigen på billedet, og selvom det er utrolig svært at forestille sig en verden uden sort, hvidt og Acne Track, så var det sgu sandt!

IMG_1323

Vi gik forbi dette skilt, gnækkede over budskabet og blev mindet om, at vi hellere måtte se at få noget booze indenbords! Nashville var generelt en ret kæk og ung by. Vi snakkede med en ung amerikansk kvinde, som fortalte, at mange unge fra de andre sydstater tager til Nashville for at udfolde sig kreativt, specielt inden for musik, for der er nemlig rigtig mange musikstudier i byen.

IMG_0461

Og så var det jo ikke E’s og min roadtrip for ingenting: Rejer skulle der til!

IMG_1330

Altimens vi befandt os i Nashville mæskede vi os i byens gastronomiske, og ofte både økologiske og veganske udvalg, som her hos Jeni’s Ice cream, hvor smagene langt overgår både Olufs, Ismageriet og andet fancy lir, både i kreativitet og hyggelig stemning.

jenis

Jeg fik nemlig én kugle med kiks og fersken og en anden med skovbær og lavendel. Og så var det selvfølgelig i Nashville, at jeg købte min smukke grønne jakke fra Maison Scotch og indviede den morgenen efter i en bette by ved navn Franklin, kun 20 km. syd for Nashville. Her gjorde vi holdt og spiste morgenmad, inden vi skulle videre mod bjergene.

IMG_1353

Her fik jeg overdådig havregrød, og det er faktisk noget amerikanerne kan finde ud af: Oatmeal i mange forskellige variationer. Man skulle ellers ikke tro det, når nu de nu til hverdag æder burgere i lange baner og køber kæmpeudgaver af deres mad i Walmart.

IMG_1360

Efter Franklin tog vi mod Jack Daniels’ distilleri i Lynchburg, hvor vi var på spændende rundvisning, som ovenikøbet var gratis. Vi måtte dog ikke tage billeder indenfor af deres processer, men jeg kan love jer for, at der duftede himmelsk, og selvsagt så skulle man jo ud i deres souvenirshop bagefter – kunne det friste med noget Jack Daniels steak sauce?

IMG_0469

rockcity Og så kom vi ellers op i bjergene, hvor det regnede og regnede, og så regnede det altså lidt mere. Vi gjorde holdt i Chattanooga (prøv lige at sige det højt med rigtig amerikansk accent, ha!), hvor vi besøgte en park midt i bjergene med et vandfald som hovedattraktion.

Efter Chattanooga kørte vi gennem de smukke Smoky Mountains og hen til bjergbyen Asheville. Vi har ikke rigtig nogle billeder derfra, andet end en halvsløret orange drink og en Emma med himmelvendte øjne, da det regnede som havde ham foroven fået blærebetændelse. Vejrudsigten lovede regn hele den næste uge, så vi kørte ret hurtigt de omkring 400 km. fra Asheville, North Carolina til Charleston, South Carolina, hvorfor det næste (og sidste, snøft) indlæg om USA starter der. Hvis I har været i nogle af de stater, jeg nævner, eller generelt bare har været i USA før, så giv jer endelig til kende i kommentarfeltet, for det er så sjovt at høre om andres rejser 🙂

Advertisements

7 thoughts on “Roadtrip i USA #3

  1. Det er virkelig sjovt så forskellige oplevelser man kan få i USA. Da vi var afsted i 2009, kørte vi det første stykke fra NYC til Dallas på halvanden uge, fordi vi ville ned til min lillebror i Dallas, som var på udveksling. Derfor fik vi selvsagt heller ikke set meget undervejs, og jeg kan da virkelig se nu at vi burde have stoppet i Nashville og blevet lidt længere tid i Memphis. Det må blive om en måned, når vi tager afsted igen 😉

    • OMG, hvis I kommer forbi den vej, så SKAL I forbi Nashville. Og google et par dage i forvejen, om der er nogle fede koncerter (det er der helt sikkert), så I kan få billetter. Vi prøvede på dagen, da vi var der, og det lykkedes desværre ikke. Manner, jeg ville ønske, jeg skulle på roadtrip i halvanden måned 😀 glæder mig SÅ meget til at følge jer!

  2. Jeg er simpelthen så misundelig – Nashville lyder jo fantastisk! Må til USA på et tidspunkt – du sælger det så godt :)!

  3. Jeg er virkelig misundelig på jeres tur! Jeg vil så så så gerne afsted på roadtrip i USA, men indtil da må jeg nøjes med dine lækre indlæg- (:

    • Årh, det er også bare det fedeste at være på roadtrip – helt klart værd at spare op til! Men dejligt jeg kan fornøje 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: