Roadtrip i USA #2

rute2, kopi 2

Dette er meget muligt mit favoritstykke af vores rute, fordi vi stadig var i begyndelsen af vores roadtrip, og denne del af Syden er helt fantastisk. Meget af USA’s vigtigste historie er her. Vi begynder i New Orleans, Louisiana, som vi kørte til efter at have været i Mobile, Alabama.

Da vi skulle booke overnatninger i New Orleans blev vi overraskede over, hvor dyrt det var, men det skulle senere give mening for os, da vi oplevede byen i aktion. Hvad vi troede var en sagnsomspunden by fyldt med happy jazz og lækker sydstatsstemning, var blevet forvandlet til et mekka for festglade amerikanere. Den engang så unikke Bourbon Street er nu fyldt med stripklubber, barer og kvinder med store bryster, der kaster om sig med perlehalskæder til ivrige turister, der med glubske øjne griber dem, som var det rent faktisk ægte perler. En amerikaner ved navn Arthur, som vi mødte på en morgengåtur, forklarede os, at New Orleans er på top tre over turistdestinationer i USA, fordi blandingen af den lækre mad, det smukke gamle franske kvarter og det faktum, at de har lov til at gå rundt med en drink i hånden ude på gaden, lokker tusindvis af amerikanske turister til hvert år. I USA er det nemlig ulovligt at drikke alkohol på gaden, så hvis man ser en person drikke af en brun papirpose, så kan man godt regne ud, hvad vedkommende drikker…

På trods af den Sunny Beach lignende stemning fandt vi et sted, hvor vi hørte en fantastisk jazz koncert, vi spiste Cajun food i massevis, sejlede med dampbåd på Mississippi, gik tur i det franske kvarter og forsøgte på bedst mulig vis at omfavne den kontrastfulde by. New Orleans befinder sig lige ved havets overflade, og byen lider stadig efter de massive ødelæggelser, som orkanen Katrina forårsagede i 2005, og det kan man godt mærke på stemningen i byen. New Orleans var også et af de steder, hvor vi så flest hjemløse og flest mennesker, som bare stod og hang op ad lygtepæle med ulykkelige udtryk i øjnene, nogle med den brune papirpose i hånden, andre med en cola fra McDonald’s. Alt i alt var det en mærkelig by at være i med al den overfladiske drukturisme, den store sorg efter Katrina og de små åndehuller, hvor ildsjæle brænder for enten at spille musik, lave mad eller for at fortælle om deres fantastisk by i deres fantastiske land. Der er i sandhed ingenting, der kan rykke ved amerikanernes kroniske forelskelse i deres land.

IMG_1086Steamboat Natchez på Mississippi River

IMG_1071Stemningsfuld restaurant

IMG_1073

Med de lækreste fisketacos…

IMG_0410

Demonstration mod druk og hor i gaden: “Jesus will save you!”

IMG_0399

Glad og mæt i Det Franske Kvarter, som er på Unescos World Heritage liste

IMG_1070

Jazz og gang i gaden

Efter New Orleans kørte vi til Natchez, Mississippi, som var min allerynglingsby at være i. Det var en lillebitte by med et kæmpe turistcenter og en kæmpe dertilhørende parkeringsplads, hvor der kun befandt sig et par enkelte biler. Byen lå lige ud til floden, og hver gang man rundede et hjørne, mødte der én et nyt smukt hus og en kæmpe veranda. Vi kørte også rundt til nogle kæmpe gamle plantagegrunde i området, og hvor var det let at forestille sig, at der måtte hundredevis af slaver til for at holde gang i sådan et sted. Ret tilfældigt fandt vi den sødeste lille café med den største espressomaskine, jeg har set, og med den hyggeligste indretning og lækreste pandekager. Det var et ungt par, som havde valgt at starte caféen op, og den var et hit hos de lokale. Om aftenen blev vi anbefalet en restaurant ved navn Cotton Alley Café af en løbende amerikaner, der simpelthen så sig nødsaget til at stoppe sin løbetur og spørge os, hvor vi var fra. Og hvad fik så? Rejer selvfølgelig.

IMG_1196

Smukke Mississippi

IMG_1169

Jeg poserer lige på en kææmpe veranda

IMG_1141

Kæmpe espressomaskine

IMG_1140

Alt for lækker pandekage

IMG_1146

En gyngestol? Hey, den skal jeg da lige have taget et billede i!

IMG_1194Den søde restaurant vi spiste på om aftenen

Efter Natchez kørte vi til Jackson, som er hovedstaden i Mississippi. Vi var der på en søndag, og der var dødt. E syntes, det lignede filmoptagelserne til en post-apokalyptisk film med en dårlig instruktør. De havde sådanne to museer med gratis indgang, så det benyttede vi os af, men ellers så vi os slået og gik i biografen. Vi så How To Train Your Dragon 2, og det var mildest talt mere skod at se den, end at gå rundt i Jackson. Vi benyttede aftenen til at spise på Wendy’s (som er bede end McD!) og slappe af foran fjerneren for at blive lidt indoktrineret af Fox News.

IMG_0419

Mig i Jackson

Og med den erfaring, at det er bedst at bruge søndage på at køre, kørte vi til Clarksdale, Mississippi. Jeg har skrevet lidt om vores oplevelse på en gammel plantage her. Efter musikken på plantagen tog vi hen til en lille café, hvor en lokal familie spillede, og jeg sværger, konen straffede det klaver så meget, at jeg overvejer, hvilke seksuelle tilbøjeligheder, dét par man tillægger sig. Man ved sgu aldrig. Udover det sang en gammel sort mand med pallietskjorte, som kort forinden havde forklaret E og jeg om livets store vanskeligheder, men at det alt sammen endte ud i én ting: Blues. Han påstod, at Morgan Freeman og ham var bedste venner, jeg ved ikke, om han var en værre lystløgner, men hans gamle blues stemme var fantastisk og emmede af historie og en kæmpe entusiasme for musik. Manner, vi sov godt den aften efter at have oplevet så meget, og jeg er så evigt taknemmelig for, at E og jeg begge har været med på at søge nogle anderledes oplevelser og ikke bare go with the flow og tage til de store attraktionsbyer. Morgenen efter stod vi op til den mest beskedne morgen, vi hidtil havde oplevet. Men så var der bare god grund til at finde en diner og få noget bacon.

IMG_1223

BomuldsmarkerIMG_1234

Vejnavne med mening

IMG_1236

GRATIS BLT SANDWICH

IMG_1272

Gang i den på Café Bluesberry

IMG_1278

Motelmorgenmad når det er værst

Næste gang går turen til Tennessee!

Advertisements

11 thoughts on “Roadtrip i USA #2

  1. Hvor lyder det bare eventyrligt og spændende! Jeg drømmer også helt vildt om at komme på sådan en tur men er ligesom om at man både skal bruge en rejsemakker og en farlig masse penge, så foreløbig bliver det nok desværre ikke. Billederne fra New orleans minder mig helt vildt om filmene man ser derfra og også fra mit besøg i Disney World for en lille håndfuld år tilbage 🙂

  2. Hvor lyder det bare som en spændende tur! Hvor lang tid var I af sted? Vil du måske skrive lidt om økonomi og ville du vurdere, at børn ville kunne deltage i sådan en ferie? Rigtig fin blog ellers!

    • Vi var i New York fra den 30. juni til 6. juli, hvor vi fløj til Fort Lauderdale i Florida 🙂 Derfra lejede vi en bil i 24 døgn og fløj hjem igen samme sted fra den 31. juli. Det kostede 8000 kr. for flybilletter t/r inkl. billetten fra New York til Florida. Billeje ville have kostet os 4500 kr. hvis vi havde været over 25, men vi måtte betale et ret stort ekstragebyr for at få lov at køre. Derudover brugte vi i gennemsnit 400 kr. pr. overnatning for os begge, og ca. 300 kr. om dagen for mad og snacks. Det kostede som regel 100 kr. for en eller anden oplevelse, og sådan en havde vi nok hver dag, og nogle dage brugte vi mere på oplevelser som f.eks. at snorkle 🙂 hvis du vil vide mere i deltaljer, så bare send mig en mail! Knus Emma.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: